Zelf paling roken

Wil je zelf graag paling roken? Check dan de video die we hebben gemaakt waar rookmeester Paul je stap-voor-stap uitlegt hoe je zelf het beste paling kunt roken.

Verantwoorde topkwaliteit

Van alle verkochte paling in Nederland is meer dan 90% afkomstig uit de zogenaamde aquacultuur. Hier wordt de paling in geheel beheerste omstandigheden opgekweekt. De Nederlandse palingkweek wordt gewaardeerd om de duurzame kweekmethodes en de hoge kwaliteit van de paling. Daarbij verdienen gezondheid van de vis en dierenwelzijn bijzondere aandacht. Alle leden van de Nederlandse Vereniging van Viskwekers (NeVeVi) dragen daarom bij aan het Eel Stewardship Fund. Hiermee is gewaarborgd dat deze paling bijdraagt aan duurzaamheidsmaatregelen voor een gezonde palingstand in Nederland. Zo blijft paling een oer-Hollandse lekkernij, ook voor toekomstige generaties.

Meer informatie voor thuisrokers

Paling roken: pekelen

Paling roken: pekelen

Paling pekelen Als je paling gaat roken is het belangrijk de rauwe, schoongemaakte palingen eerst te pekelen. Oorspronkelijk werd voedsel ingelegd in pekel om het langer te kunnen bewaren, tegenwoordig doen we het vaak om een product meer smaak te geven. In deze blog...

paling roken: houtsoorten

paling roken: houtsoorten

Houtsoorten om paling mee te roken Er zijn verschillende houtsoorten die je kunt gebruiken om paling te roken. Iedere houtsoort heeft unieke eigenschappen die het rookproces en de smaak van de paling beïnvloeden. In deze blog zetten we de meest gebruikte houtsoorten...