Aantal personen: 4-6
Bereidingstijd: 30 minuten
Wat heb je nodig?
• 450 gr doperwten (diepvries)
• 800 ml kippenbouillon
• 125 ml slagroom
• 100 gr gerookte palingfilet
• verse munt
Hoe maak je het?
1. Blancheer de doperwten 2 minuten in kokend water
2. Giet de erwten af en spoel ze af met koud water, houd 2 eetlepels erwten achter voor de garnering
3. Pureer de rest van de erwten in een keukenmachine
4. Voeg de erwtenpuree toe aan de kippenbouillon en roer goed door
5. Mix de soep vervolgens met een staafmixer
6. Breng op smaak met zout en peper
7. Klop met een mixer de slagroom stijf en spatel de fijngehakte munt erdoor
8. Breng de room op smaak met zout en peper
9. Snij de paling in kleine stukjes
10. Schep de soep in kommen.
11. Schep er een lepel muntroom op en leg hier de stukjes paling op
12. Garneer met de erwten en een blaadje munt