• 1 rode biet
  • 4 augurken, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • paar druppels worcestershiresaus
  • 1 el mayonaise
  • 1 el wittewijnazijn
  • peper en zout naar smaak
  • 2 el zure room, als garnering
  • 160 g gerookte paling, in blokjes of reepjes

Kook de rode biet ongeschild gaar in water. Schil en snij in kleine blokjes.

Meng de augurken, het sjalotje en de peterselie door de rode biet. Voeg dan het citroensap, de worcestershiresaus, de tabasco, de mayonaise en de azijn toe. Kruid bij met peper en zout en meng alles zachtjes door elkaar.

Drapeer wat slasoorten (naar smaak) op het bord verdeel de rode biet tartaar over het bord. Strooi daarover de blokjes paling en garneer het met wat kleur en smaakvolle cressen.

Recept tekst