• 20 witte asperges
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 uien, fijn gesnipperd
  • 1 prei, enkel het wit, gesneden
  • klontje boter
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 100 ml zure room
  • cayennepeper
  • 4 el opgeklopte room
  • 1 (zacht)gekookt eitje, gepeld, geplet
  • 12 mooie stukken gerookte paling
  • broodcroutons
  • enkele blaadjes bladpeterselie
Schil de asperges en zet de aspergeschillen op met de kippenbouillon. Laat tot het kookpunt komen, zeef en zet deze apart. Snijd de rest van de geschilde asperges in kleine stukjes. Smelt een klontje boter in een ruime pan en zet de aspergestukjes, ui en prei aan. Kruid met zout en peper. Roer af en toe goed om. Voeg de bouillon toe en laat de soep een klein halfuurtje op laag vuur pruttelen. Voeg 50 ml zure room toe en mix en zeef de soep. Breng op smaak met zout en cayennepeper. Mix nogmaals op met 50 ml zure room. Breng het gekookte eitje op smaak met zout en peper. Schep de soep uit in kommetjes en werk af met wat geplet ei, een lepel opgeklopte room, paling, croutons en bladpeterselie. 4-6 personen | 45 minuten

Recept tekst