Voor de stevige trek!

Wat heb je nodig?
• 200 gr gerookte palingfilet
• roggebrood

Appelsalsa:
• 1 granny smith
• eetlepel citroensap
• ½ eetlepel gembersiroop
• fijngehakte bieslook
• mayonaise

Bietjes:
• 1 gekookte biet
• roomkaas
• fijngehakte bieslook

Roerei:
• 2 middelgrote eieren
• roomboter
• roomkaas
• versgemalen peper
• fijngehakte bieslook

Hoe maak je het?
1. Snijd de palingfilets diagonaal in stukjes
2. Snijd het roggebrood in gelijke stukken

Appelsalsa:
3. Snipper de appel
4. Meng het citroensap met de gembersiroop en de gesnipperde appel
5. Bestrijk het roggebrood dun met mayonaise, leg er een stukje paling op en schep de appelsalsa
eroverheen
6. Garneer met bieslook

Bietjes:
7. Snijd de gekookte biet in kleine blokjes
8. Bestrijk het roggebrood met de roomkaas
9. Leg er een palingstukje op en schep de bietenblokjes erop
10. Garneer met bieslook

Roerei:
11. Klop de eieren in een kom, kort los met een vork
12. Smelt de boter in de pan en schenk het ei erbij (zet het vuur laag)
13. Blijf vervolgens roeren totdat het ei gestold is
14. Breng op smaak met peper en laat het afkoelen
15. Bestrijk het roggebrood met de roomkaas, leg er een palingstukje op en schep het roerei erop
16. Garneer met bieslook

 

Bagel met gerookte paling paasrecept