voor 4 rollen

  • 220 gr sushirijst
  • 3 el rijstazijn
  • 4 nori-vellen
  • 2 tl wasabipasta
  • 1 el zout
  • 1 el suiker
  • gerookte palingfilet
  • ingedikte teriyakisaus
  • geroosterde sesamzaadjes
  • 1/4 avocado

Extra nodig: bamboe matje (makisu) of rieten placemat.

Snij de paling in dunne reepjes. Kook de rijst. Meng nu voorzichtig de rijstazijn, suiker en zout door de rijst. Laat de rijst afkoelen.

Leg op een vlakke ondergrond een nori-vel op een licht bevochtigd bamboematje. Doe een kwart van de rijst langs een kant van het nori-vel en druk dit plat. Laat een 2 cm brede rand open langs de drie kanten van de rijst.

Smeer ½ theelepel wasabi over het midden van de rijst. Leg hier de paling op. Druppel wat teriyakisaus in het midden, doe daarop wat sesamzaadjes, de avocado, nog wat teriyaki en wat paling. Weer teriyaki en sesamzaadjes en dan dichtrollen (gebruik het matje ter ondersteuning om op te rollen).

Neem een scherp mes (even nat maken) en snij de sushirol in stukjes van 2,5 cm. Doe hetzelfde met de drie andere nori-vellen. Serveer er sojasaus, gembersnippers en wasabipasta bij.

Recept tekst