• 500 gr spaghetti
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 2 sjalotjes fijngesnipperd
  • flinke scheut Prosecco
  • 2 jonge preien in ringetjes
  • 250 gr gerookte paling in stukjes
  • 1 bos platte peterselie, fijn gehakt
  • 4 grote rijpe tomaten, in blokjes
  • Reypenaer kaas, geraspt
  • 2 limoenen in partjes
  • olijfolie
Pasta met paling
Kook de spaghetti in ruim water met een beetje olijfolie tot hij net niet gaar is. Giet de spaghetti af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Dit om doorgaren te voorkomen. Laat hem goed uitlekken. Fruit de knoflook, sjalotjes en prei in een beetje olijfolie. Let erop dat de knoflook niet verkleurt. Voeg de spaghetti toe en blus af met een goede scheut prosecco. Laat de inhoud met het deksel op de pan warm worden. Voeg op het laatst de paling, de bladpeterselie en de tomaat toe. Schep de spaghetti goed om en serveer in een schaal met de geraspte Reypenaerl en partjes limoen. Wist je dat dit het eerste gerecht is dat sterrenchef Jonnie Boer voor zijn vrouw Therese heeft gemaakt?

Recept tekst