• 30-40 stukjes paling (circa 6cm lang), gestroopt
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 100 gr roomboter
  • scheut droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 sjalotjes
  • 1 rode peper
  • 2 dl room
  • 1/2 bosje bieslook
  • 1/2 bosje basilicum
  • 1/2 bosje koriander
  • 1/2 bosje waterkers
  • 1/2 bosje zuring
  • 1/4 bosje munt
  • 2 citroenen
  • olijfolie
Laat de boter uitbruisen, bak de paling aan in de boter, voeg de in kleine blokjes gesneden knoflook en sjalot toe. Blus af met de witte wijn, laat even inkoken en voeg de room toe. Snij de helft van de groene kruiden zeer fijn. Snij de rode peper zeer fijn.
Voeg als de paling gaar is de groene gesneden kruiden en de rode peper toe. Breng eventueel nog verder op smaak met wat druppels citroensap en zout en peper.
Plaats de stukjes paling in een diep bord. Besprenkel de overgebleven groene kruiden met wat olijfolie en citroensap. Serveer de kruidensla op de paling.

Serveer met lekker vers gebakken zuurdesembrood.

Recept tekst