Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

Wat heb je nodig?
• 1 ui gesnipperd
• 1 teentje knoflook, fijngehakt
• 40 gr boter
• 50 gr bloem
• 1 liter bouillon (kip of groente)
• 4 el grove mosterd
• 3 el droge sherry (optioneel)
• 200 ml slagroom of kookroom
• zout en peper
• 4 el platte peterselie, gehakt
• 100 gr gerookte palingfilets in stukjes

Hoe maak je het?
1. Bak de ui en knoflook in de boter (langzaam op niet al te hoog vuur)
2. Zodra de ui glazig is voeg je de bloem in één keer toe
3. Zet het vuur laag, roer goed met een garde en bak totdat er geen klontjes meer in zitten (ongeveer 4 minuten) Let op dat het niet te bruin bakt!
4. Zet het vuur wat hoger en voeg beetje bij beetje de bouillon toe, blijf roeren
5. Voeg halverwege het toevoegen van de bouillon ook de grove mosterd toe. Dit is ook het moment om eventueel de sherry toe te voegen
6. Blijf roeren totdat een lichtgebonden soep ontstaat
7. Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper
8. Schep de soep in kommen en garneer met de peterselie en de palingfilet stukjes

TIP: Voor de liefhebber, serveer er uitgebakken spekjes bij!

Bagel met gerookte paling paasrecept