4 personen | 30 minuten (+ 1 uur marineren)

  • 1 kg bakpaling met huid (zonder huid kan ook, met huid geeft meer smaak)
  • 200 gram roomboter
  • Zout en peper
  • Sap van twee citroenen
  • 2 dl witte wijn

Voor de salade:

  • cherrytomaatjes
  • little gem sla of gemixte groene sla
  • rode ui
  • ei
  • gekookte mini krieltjes
maaltijdsalade gebakken paling
Was de paling, en snij deze in stukken van ongeveer
6 centimeter. Meng de zout en peper door het sap van de twee uitgeperste citroenen. Leg de palingmoten in deze marinade en zet het geheel een uurtje apart, zodat de smaken goed in de paling kunnen trekken.
Verhit de roomboter in een koekenpan en dep de moten eerst droog, voor ze in de pan te leggen. Bak de paling rondom goudbruin op middenhoog vuur. Voeg nu de witte wijn toe en dek de pan af met een deksel. Laat het geheel nog 15 minuten zachtjes op laag vuur nagaren.
Serveer de bakpaling met een frisse salade van cherrytomaten, little gem sla, rode ui, ei en gekookte mini krieltjes.

Tip: Lekker met een dressing van creme fraiche, dille, zout en peper.

Recept tekst