van sterrenchef Martin Kruithof – voor 6 personen

  • 4 stoofpalingen
  • 5 steranijs
  • 100 gram roomboter
  • 0,5 dl pernod
  • 0,5 dl witte wijn
  • 1 limoen
  • 3 venkelknollen
  • venkeltopjes

Stoofpaling: snij de rauwe paling in stukken van 10 cm. Breng ze op smaak met zout en peper. Doe de boter in de pan met de steranijs, fruit de paling aan in de boter, blus deze af met pernod en witte wijn. Dek af en laat zachtjes gaar stoven. Wanneer de paling gaar is, sap afgieten. Snij de venkeltopjes fijn en bestrooi over de paling.

Gestoofde paling met venkel
Venkelcreme: gebruik twee venkelknollen, snij deze fijn zonder de kern en de groene toppen. Stoof de venkel met boter, water, steranijs en peper en zout gaar. Als de venkel gaar is, fijn laten draaien in de blender tot een mooie gladde creme. Breng eventueel op smaak met pernod.

Venkelsalade: snij de venkel zo dun mogelijk op een mandoline, breng de salade op smaak met limoenrasp sap, zout en peper.

Recept tekst