Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 minuten

Wat heb je nodig?
• 150 g gerookte palingfilet
• 400 g aardappelen (vastkokend)
• 1½ el balsamicoazijn
• 1 tl mosterd
• 2 tl verse tijmblaadjes
• 3 el olijfolie
• 2 bosuitjes
• 6 cherrytomaatjes
• 150 g verse panklare spinazie
• zout en peper

Hoe maak je het?
1. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes
2. Kook de aardappelplakjes in een pan met weinig water en wat zout in ongeveer 5 minuten beetgaar
3. Klop intussen in een kom de azijn met de mosterd, tijm, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing
4. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes
5. Halveer de tomaatjes
6. Giet de aardappelplakjes af en schep ze warm door de dressing
7. Schep ook de spinazie en uiringetjes erdoor
8. Schep de lauwwarme aardappelsalade op twee borden en leg de plakjes gerookte paling en de tomaatjes erop

lauwwarme salade met paling en spinazie