• 200 gr gerookte paling
  • 1 stokbrood
  • 1 komkommer
  • 1 bosuitje in dunne ringetjes
  • 1 el verse dille, fijngehakt + kleine takjes voor garnering
  • zwarte peper, versgemalen
  • sap van 1 limoen
  • (Japanse) sojasaus
Snij het stokbrood schuin in 12-15 stuks lange, dunne plakken. Leg ze op een bakplaat en rooster ze onder de hete grill in enkele minuten aan beide kanten goudbruin. Schil de komkommer en schaaf er met de kaasschaaf 12-15 stuks lange slierten van ongeveer 4 cm breed af. Leg de slierten op een laag keukenpapier en dep ze droog. Snij de paling schuin in reepjes van ongeveer 1 cm breed en meng ze in een kom met de uienringetjes, dille, peper naar smaak en 1 eetlepel limoensap. Vouw de komkommerslierten losjes dubbel en leg ze op de crostini. Verdeel de palingsalade erover en druppel er nog wat limoensap en sojasaus over. Garneer met takjes dille.

Recept tekst