Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Wat heb je nodig?
• 200 gram gerookte palingfilet
• 2 bosuitjes
• 1 dl droge witte wijn
• 1 el citroensap
• 2 el olijfolie
• 2 el fijngehakte peterselie
• 2 el basilicum, fijngehakt
• versgemalen peper
• half kropje eikenbladsla
• 4 dikke sneden bruin vloerbrood
• 4 el mayonaise
Hoe maak je het?
1. Snij de bosuitjes in ringetjes
2. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uienringetjes en alle kruiden tot een
marinade
3. Voeg peper naar smaak toe
4. Snij de paling in stukjes van 2 cm en schep ze door de marinade
5. Laat de paling minstens een half uur bij kamertemperatuur marineren
6. Was de eikenbladsla en maak de bladeren droog
7. Rooster het brood
8. Bestrijk de sneden met mayonaise en leg de blaadjes sla erop
9. Schep de paling met kruiden met een schuimspaan uit de marinade en leg de paling op de sneetjes
TIP: Lekker met fijngehakte geroosterde paprika of partjes cherrytomaat als garnering
Bron: Visrecepten.nl
