• 1/2 ui
  • 4 grote bloemige aardappelen
  • 1/2 venkel
  • 2 el dragon
  • 3 dl witte wijn
  • 100 gr gerookte palingfilet
  • 2 lente-uitjes
  • 1 l. visbouillon
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
Aardappel venkel paling soep
Stoof de gesnipperde ui in de olijfolie en giet er de visbouillon en de witte wijn bij. Snij de geschilde aardappelen in blokjes van 1 cm en doe ze bij de soep. Maak de venkel schoon en snij in kleine blokjes en voeg eveneens toe aan de soep. Gaar alles door en mix de soep met een staafmixer. Hak de dragon fijn en meng door de soep. Snij de paling in reepjes. Verdeel de soep over 4 borden. Werk af met de palingreepjes en de gesnipperde lente-uitjes.

4-6 personen | 30 minuten

Recept tekst