Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Wat heb je nodig?
• 1 kilo schoongemaakte paling (stoofaal) in stukjes van ca. 5 cm
• 50 g verse peterselie
• 50 g verse kervel
• 50 g verse zuring
• 25 g verse dragon
• 4 blaadjes verse salie
• ½ theelepel tijm
• 50 g boter
• 1 laurierblad
• zout, peper
• ½ liter witte wijn
• allesbinder
• 2 eierdooiers
• sap van ½ citroen
Hoe maak je het?
1. Was de verse kruiden, droog ze en verwijder de dikke stelen
2. Hak de kruiden fijn
3. Smelt in een diepe pan de boter, zonder dat hij bruin wordt
4. Voeg de kruiden, een snufje zout en peper toe en laat de kruiden in 1 minuut in de hete boter slinken
5. Roer de stukjes paling erdoor
6. Voeg vervolgens de wijn toe, breng het geheel aan de kook en laat de paling (zonder deksel op de pan)
in ca. 10 minuten zachtjes gaar worden
7. Schep de stukjes paling uit het vocht in een diepe schaal
8. Voeg aan het vocht zoveel allesbinder toe dat de saus licht gebonden is
9. Roer de eierdooiers los en meng ze met een beetje van de warme saus
10. Voeg het mengsel al roerend aan de rest van de saus toe. Let op: de saus mag niet meer koken!
11. Breng de saus op smaak met een beetje citroensap en eventueel nog een snufje zout en peper
12. Schep de saus over de stukjes paling
TIP: Paling in ‘t groen kan zowel warm als koud geserveerd worden! Ook heel lekker met vers gebakken zuurdesembrood!