Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Wat heb je nodig?
• 500 gr gekookte rode bietjes
• 1 ui
• 1 friszure appel, Granny smith
• zout en peper uit de molen
• olijfolie
• rode wijnazijn
• gerookte palingfilet gesneden in 20 stukjes
• basil cress (basilicum)
• bieslook
EXTRA NODIG:
• kookring
Heb je geen kookring? Maak het gerecht dan in een (wijd) glas op poot
Hoe maak je het?
1. Snijd de rode biet, de ui en appel in zeer kleine blokjes
2. Meng alles en breng op smaak met zout, peper, een scheutje olijfolie en een scheutje azijn
3. Plaats een kookring op het bord en maak een tartaar in de vorm
4. Plaats per rode biet tartaar 5 stukjes paling en decoreer met de basil cress en een paar takjes bieslook
TIP: Decoreer het tip bord met eetbare viooltjes voor een extra feestelijke uitstraling!