Een heerlijke salade in de vorm van een ster, als de ultieme start van het kerstdiner!

In 20 minuten te bereiden

Ingrediënten voor 4 personen:

Wat heb je nodig?
300 gr paling
• 160 g witlof
• 4 gr platte peterselie
• 1 citroen
1 sinaasappel
• 0.5 el suiker
• 1 tl Dijon mosterd
• 6 el zonnebloemolie
• 1 el peterselie vers
• 1 snufje zout
• 1 snufje peper zwart
• 200 gr radicchio

Hoe maak je het?
1. Snijd de palingfilet in diagonale stukken.
2. Schraap voorzichtig dunne reepjes uit de citroen- en de sinaasappelschil.
3. Pers beide vruchten uit.
4. Zet het citroensap opzij.
5. Schenk het sinaasappelsap in een kleine pan en roer de schilletjes en suiker erdoor.
6. Kook dit tot de helft in en zet apart.
7. Klop dijonmosterd met het citroensap en de zonnebloemolie in een kom.
8. Voeg het sinaasappelmengsel toe en roer dan de gehakte peterselie erdoor.
9. Voeg naar smaak zout en peper toe en klop alles nog eens glad.
10. Schik de witlofblaadjes op vier borden in een cirkel met de puntige kant naar buiten.
11. Schik de blaadjes radicchio op of tussen de witlof.
12. Maak het gerecht af met de dressing, gerookte paling en een sinaasappelpartje.

 

Bagel met gerookte paling paasrecept