Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Wat heb je nodig?
• 1 kg rauwe paling zonder ingewanden en huid,
in mootjes van ± 6cm
(Je kunt kant-en-klaar gestripte verse paling kopen.
Deze bestel je een week van te voren bij de visboer, als ze deze niet standaard hebben liggen. Je kunt ze vaak ook al in mootjes bestellen.)
Hoe maak je het?
1. Neem 4 mootjes paling per persoon.
2. Dep de mootjes goed droog. Bestrijk ze met olijfolie.
3. Daarna ruim kruiden, zoals een rub, met de viskruiden.
4. Gril de mootjes in ongeveer 20 minuten gaar op een indirect verhitte grill*.
5. Keer ze halverwege even om.
6. Als de mootjes gaar zijn, aflakken met de teriyaki saus en nog ongeveer 5 tot 10 minuten door laten garen. Daardoor karameliseert de teriyaki-saus ook mooi. Het lekkerst zijn ze als ze goed gaar zijn!