Voorgerecht van gerookte paling, röstirondje, knapperig spek en een frisse appeldressing, lekker!

Ingrediënten voor ± 6 personen:

Wat heb je nodig?
Röstirondjes Naturel
• 1 st gerookte palingfilet
• 100 gr gerookte spekblokjes
• sla
• ½ sjalot
• ½ appel
• ½ el bieslook, peterselie, dille en/of kervel
• 1 tl kappertjes
• 1½ el mayonaise
• ½ el appelazijn
• 2 el olijfolie

Hoe maak je het?
1. Bak in een koekenpan zonder extra olie of boter de spekblokjes knapperig. Laat ze op keukenpapier uitlekken en zet apart.
2. Snipper voor de appeldressing (of appelsaus) de sjalot heel fijn.
3. Schil 1⁄4 appel en rasp grof. Snijd het andere kwart van de appel in fijne plakjes.
4. Hak de kruiden en de kappertjes fijn.

5. Meng de sjalot, de geraspte appel, de kruiden en de kappertjes door de mayonaise en de appelazijn. Verdun voor een dressing met een beetje water. Breng op smaak met zout en peper.
6. Bak de röstirondjes goudbruin en gaar.
7. Leg wat sla op een bord, daarop een röstirondje. Verdeel er een plakje appel, de appeldressing en de palingfilet over. 8. Bestrooi met de spekblokjes en naar wens met wat extra kruiden.

Succes gegarandeerd!

Tip voor een feestje:
maak een mooie schaal met dit gerecht!


Zie recept Aviko

Bagel met gerookte paling paasrecept