Aantal personen: 4-6
Bereidingstijd: 45 minuten
Van: Sterrenchef Sergio Herman
Wat heb je nodig?
• 20 witte asperges
• 1 l kippenbouillon
• 2 uien (fijn gesnipperd)
• 1 prei, enkel het wit gesneden
• klontje boter
• zout en versgemalen zwarte peper
• 100 ml zure room
• 4 el opgeklopte room
• 1 (zacht)gekookt eitje (gepeld en geplet)
• 12 mooie stukken gerookte paling
• croutons
• enkele blaadjes bladpeterselie
Hoe maak je het?
1. Schil de asperges en zet de aspergeschillen op met de kippenbouillon
2. Laat tot het kookpunt komen, zeef en zet deze apart
3. Snij de rest van de geschilde asperges in kleine stukjes
4. Smelt een klontje boter in een ruime pan en voeg de aspergestukjes, ui en prei toe
5. Kruid met zout en peper
6. Roer af en toe goed om
7. Voeg de bouillon toe en laat de soep een klein halfuurtje op laag vuur pruttelen
8. Voeg 50 ml zure room toe en mix en zeef de soep
9. Breng op smaak met zout en peper
10. Mix nogmaals op met 50 ml zure room
11. Breng het gekookte eitje op smaak met zout en peper
12. Schep de soep in kommen en werk af met wat geplet ei, een lepel opgeklopte room, paling, croutons en bladpeterselie