In de oven of van de BBQ!
Bereidingstijd: 1 uur marineren
(+afbakken in de oven)
Wat heb je nodig?
• pizzadeeg of kant en klare dunne pizzabodem
• pesto alla Genovese
• cherry tomaatjes
• 1 rode ui, gesnipperd
• 100 g geraspte oude kaas
• 150 g gerookte palingfilets
• een paar basilicum blaadjes
• olijfolie
• zout
Hoe maak je het?
1. Snij de tomaatjes doormidden, verwijder het zaad, marineer de tomaatjes minimaal 1 uur in olijfolie en iets zout
2. Snij de paling in stukken van ongeveer 1 cm breed
3. Verwarm de oven voor op minimaal 220°C
4. Bestrijk het deeg met de pesto
5. Beleg met de tomatenblokjes, gesnipperde rode ui, paling en als laatste de geraspte kaas
6. Bak de pizza tot de randen mooi goudbruin en krokant zijn
7. Garneer met een paar basilicumblaadjes
VARIATIE: Bestrijk het deeg met crème fraîche en beleg met dezelfde toppings + groene asperges