Personen: 6
Van: Sterrenchef Martin Kruithof

Wat heb je nodig?
• 4 stoofpalingen
• 5 steranijs
• 100 gram roomboter
• 0,5 dl pernod
• 0,5 dl witte wijn
• 1 limoen
• 3 venkelknollen
• venkeltopjes

Hoe maak je het?
Stoofpaling:
1. Snijd de rauwe paling in stukken van 10 cm
2. Breng ze op smaak met zout en peper
3. Doe de boter in de pan met de steranijs, fruit de paling aan in de boter, blus deze af met pernod en witte wijn
4. Dek af en laat zachtjes gaar stoven
5. Giet het sap af wanneer de paling gaar is
6. Snij de venkeltopjes fijn en bestrooi het over de paling

Venkelcrème:
7. Gebruik twee venkelknollen, snij deze fijn zonder de kern en de groene toppen
8. Stoof de venkel met boter, water, steranijs en peper en zout gaar
9. Als de venkel gaar is, laat je het fijn draaien in de blender tot een mooie gladde crème
10. Breng eventueel op smaak met pernod

Venkelsalade:
11. Snijd de venkel zo dun mogelijk op een mandoline
12. Breng de salade op smaak met limoenrasp sap, zout en peper

Gestoofde paling met venkel