Ingrediënten voor 4 personen:
Wat heb je nodig?
• 125 gr couscous
• 1 liter groentenbouillion
• 0,5 komkommer, in blokjes
• 2 tomaten, in blokjes
• 10 radijzen, in schijfjes
• 1 granny smith, in kleine blokjes
• 200 gr gerookte paling
• verse munt, gehakt
• verse peterselie, gehakt
• peper – zout
Hoe maak je het?
1. Zet de boullion op het vuur en breng tot aan het kookpunt.
2. Doe de couscous in een kom en overgiet met een dubbele hoeveelheid bouillion. Laat wellen tot het vocht is opgenomen, en laat vervolgens even afkoelen.
3. Meng de komkommer, tomaat, radijs en granny smith onder de couscous.
4. Snijd de gerookte paling in stukjes en meng deze ook onder de couscous.
5. Kruid bij met peper, een beetje zout en verse munt en peterselie.
6. Werk af met olijfolie.
Een recept van Silke Van Engeland,
fotografie: Silke Van Engeland
