Een heerlijke en gezonde starter voor de feestdagen!
Wat heb je nodig?
Bietencrème
• 250 gr gekookte rode biet
• 1 tl citroensap
• 125 gr crème fraîche
Blini’s
• 200 gr bloem
• 2 eieren
• 1 zakje bakpoeder
• 250 ml melk
• halve citroen (rasp)
Hoe maak je het?
Bietencrème
1. Snij de bietjes in blokjes en doe ze in een kom.
2. Voeg hierbij de crème fraîche en citroensap en pureer het tot een crème met de staafmixer.
3. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Blini’s
1. Maak een beslag van bloem, eieren, snufje zout, bakpoeder en melk.
2. Meng de citroenrasp door het beslag.
3. Schep per blini een eetlepel beslag in de pan.
4. Als de bovenkant begint te stollen, kun je de blini’s omdraaien.
5. Beleg de blini’s met bietencr`eme en een stukje palingfilet.
Tip: Garneer met verse dille of bieslook.
