Bereidingstijd: 40 minuten
Wat heb je nodig?
• 1 rode biet
• 4 augurken (fijngehakt)
• 1 sjalot (fijngesnipperd)
• 2 el peterselie (fijngehakt)
• 1 el citroensap
• 1 flinke tl worcestershiresaus
• 3 druppels tabasco
• 1 el mayonaise
• 1 flinke tl witte wijn azijn
• peper en zout
• 2 el zure room
• 160 gr gerookte paling, in blokjes of reepjes
Hoe maak je het?
1. Kook de rode biet ongeschild gaar in water
2. Schil en snij in kleine blokjes
3. Meng de augurken, het sjalotje en de peterselie door de rode biet
4. Voeg dan het citroensap, de worcestershiresaus, de tabasco, de mayonaise en de azijn toe
5. Kruid bij met peper en zout en meng alles zachtjes door elkaar
6. Drapeer wat slasoorten (naar smaak) op het bord en verdeel de rode biet tartaar over het bord
7. Strooi daarover de blokjes paling en garneer het met wat kleur en smaakvolle cressen
8. Serveer met zure room op het bord