Ingrediënten voor 4 middelgrote kroketten:
Wat heb je nodig?
• 150 ml visbouilllon (tablet)
• 25 gr boter
• verse dille
• 60 gr bloem
• 1 eiwit
• 75 gr paneermeel
• 100 gr gerookte palingfilets
Hoe maak je het?
1. Snijd de gerookte palingfilet in stukjes en hak de dille
2. Smelt de boter in een pan, voeg hier de helft van de bloem aan toe en roer dit mengsel tot een vaste massa
3. Voeg een klein beetje koud water toe (tegen klontjes) en dan de warme visbouillon
4. Voeg de dille toe en roer het mengsel glad
5. Voeg als laatste de palingstukjes toe (laat dit vervolgens goed afkoelen in de koelkast!)
6. Maak de kroketjes; maak rolletjes van het mengsel
en rol deze door:
a. bloem
b. eiwit
c. paneermeel
7. Laat de kroketjes nogmaals (twee uur) opstijven in
de koelkast
8. Verwarm de frituur tot 180 C.
9. Bak hierin de kroketjes ongeveer 4 minuten tot ze
mooi goudbruin zijn
Tip: Lekker met mosterd of een remouladesausje en/of voeg heerlijke gegaarde gesnipperde
uitjes toe bij het smelten van de boter!